Een zoutsteen lamp op de babykamer

Ben jij al bekend met de rustgevende zoutsteen lampjes? Je hebt ze in verschillende soorten en maten. Een zoutsteen lamp staat niet alleen mooi op de babykamer. Het heeft namelijk ook een zuiverende werking.

Een lampje van zoutsteen is heel fijn op een babykamer. Het geeft heel zacht licht en dat is superhandig als je midden in de nacht op het kamertje moet zijn om je kindje te troosten of om bijvoorbeeld een voeding te geven. Door het zachte licht zorgt het lampje voor een aangename atmosfeer in de kamer. En vanwege het fijne licht worden jij en je baby niet helemaal klaarwakker.

Babykamer zoutsteen lamp

Zout van het Himalaya gebergte

Een zoutlamp is gemaakt van zout van het Himalaya gebergte in Pakistan. Als je het heel eenvoudig bekijkt, dan is het een groot brok zout. Omdat het natuurlijk materiaal is, is geen enkele zoutsteenlamp precies hetzelfde. Je hebt dus altijd een uniek exemplaar in huis.

De werking van een zoutsteen lamp

Als het zout door de lamp opgewarmd wordt, straalt het negatieve ionen uit die zorgen voor een verbetering van het leefklimaat.

Ionen zijn atomen of moleculen die elektrisch zijn geladen. Als de lucht wordt verrijkt met negatieve ionen heeft dit een positief effect op ons als mens. Ze zijn enorm belangrijk voor de stofwisseling. Het zorgt namelijk voor een hogere concentratie van zuurstof in het bloed.

Negatieve ionen die zich dus verspreiden zodra het zout warm wordt, kunnen stoffen uit de lucht verwijderen die allergieën veroorzaken.

De voordelen van een zoutsteen lamp

Een lamp van zoutsteen heeft dus vele voordelen. Hier zet ik ze nog even voor je op rijtje.

Een zoutsteen lamp…

  • Is een natuurlijke luchtzuiveraar.
  • Balanceert de luchtvochtigheid in een ruimte.
  • Geeft een warme en positieve sfeer aan een ruimte.
  • Bevordert goed slapen.
  • Is een mooie eyecatcher in een ruimte.

Twee verschillende zoutsteen lampjes voor op de babykamer

In mijn webshop heb ik twee soorten zoutsteen lampen te koop.

Een zoutsteen nachtlampje

Zoutsteen lampje op de babykamer
Zoutsteen lamp babykamer

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Rima Baby.