Waar is een rammelaar goed voor?

Rammelwolk_TeddyCreme_Rimababy

Rammelaars zijn er in allerlei vormen en maten en met allerlei geluidjes. Mooi, lelijk, bedenk het maar! Maar waar is een rammelaar eigenlijk goed voor?

Een rammelaar staat bekend om de stimulering van de ontwikkeling van een baby. Het is een speeltje waar je kindje vanaf ongeveer drie maanden iets aan heeft. Het is meestal ook een van de eerste speeltjes van je baby. Met een rammelaar hoeft je kindje zich niet te vervelen omdat hij of zij er uitdaging aan heeft.

Oog- en handcoördinatie

Rammelaars stimuleren de coördinatie van je baby. Hij of zij moet het speeltje eerst zien, er naar toe bewegen en nagaan of het al dichtbij is. Daarna kan je kindje het pakken, optillen en eventueel bewegen om dat leuke geluidje te horen. Zo is er constant connectie tussen het zenuwstelsel en de zintuigen. En vaak zorgt dat geluidje dan weer voor een lachje op het gezicht van je baby.

Verschillende rammelaars

Zoals ik al eerder schreef, zijn er rammelaars te koop in diverse formaten, van verschillende merken en materialen. Ik koos vaak voor een rammelaar die ook nog een beetje leuk meedeed in het interieur. Hoewel je soms nu eenmaal niet ontkomt aan die schreeuwende kleuren, want laten we eerlijk zijn. Dat zijn meestal wel de speeltjes waar het meeste plezier aan beleefd wordt.

Een andere handige functie van een rammelaar

Hier zie je een foto van onze Javi die een week oud was… dit was een rammelkonijntje dat ik tijdens mijn zwangerschap voor hem kocht. En in de eerste weken fungeerde het heel handig als reminder naar welke kant zijn hoofdje gedraaid lag. Door het afwisselen is de kans op een afgeplat hoofdje en/of een voorkeurshouding tenslotte veel kleiner.

Javi 1 week oud - Rima Baby

Ook bij Rima Baby kun je rammelaars kopen. Ik heb dan wel weer gekozen voor exemplaren die wat mij betreft leuk meedoen in het interieur.

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Rima Baby en maak kans op 10 euro shoptegoed!