Met je baby naar het strand – 9 tips

Met je baby naar het strand. De ene moeder gaat gewoon en ziet wel hoe de dag loopt en een ander houdt toch wel iets meer van voorbereiding en ziet het misschien niet zo zitten. Speciaal voor deze moeders heb ik negen tips op een rijtje gezet zodat je met een gerust hart met je baby naar het strand kunt gaan.

Met je baby naar het strand

Ik heb negen tips voor je geschreven, waarvan ik vind dat ze handig zijn om mee te nemen als je met je baby naar het strand gaat. Mocht je nog aanvullingen hebben, dan hoor ik ze vanzelfsprekend graag.

1. In de ochtend

Als je in de ochtend naar het strand gaat, is het nog niet zo warm en druk op het strand. Dus hupatee, direct na het ontbijt lekker die kant opgaan. Met de middag gaan wij altijd weer richting huis zodat ons mannetje thuis lekker zijn dutje kan doen en het heetste van de dag in de zon dan wordt vermeden. Twee vliegen in een klap wat mij betreft.

Wil je toch de hele dag op het strand blijven of slaapt jouw baby nog heel veel. Dan kun je kijken of je je baby in een strandtentje of iets dergelijks kunt leggen voor een dutje. Je zorgt er uiteraard voor dat je baby dan in de schaduw ligt en dat het niet te heet wordt in het tentje.

In de ochtend naar het strand

2. Zonnebrand en uv-kleding

Smeren, smeren, smeren! Als je met je kindje naar het strand gaat, bescherm hem of haar dan altijd goed tegen de zon. Babyhuidjes zijn erg kwetsbaar voor gevolgen van uv-straling. De huid van een kind groeit heel snel en daarom hebben huidcellen minder tijd om te herstellen. Als deze beschadigde huidcellen zich niet meer kunnen herstellen, kan dit de risico’s op huidkanker op latere leeftijd vergroten.

Smeer je kind goed in met een *zonnebrandcrème met hoge factor. Wij smeren ons mannetje thuis altijd al in. Dan hoeven we daar op het strand niet direct aan te denken en dat scheelt al een keer insmeren zonder zand. 😉

Tevens is het aan te raden om je baby *uv-kleding aan te trekken. Dan wel een heel pakje, of in ieder geval een truitje. Wat mij betreft ook met lange mouwen. Wat heeft je kind er tenslotte aan om te verbranden? En er is tegenwoordig zoveel leuke uv-kleding verkrijgbaar.

Naar het strand met je baby

3. Speelgoed

Uiteraard mag je het speelgoed voor op het strand niet vergeten. Een hele berg is niet nodig, want vaak vermaken ze zich al met een emmertje, schepje en wat water. Als je een kuil graaft voor je kind en deze vult met water, dan is deze stapeltoren ook nog erg leuk om mee te nemen. Wat mij betreft stop je het speelgoed allemaal in dit duurzame tasje zodat je alles lekker bij de hand hebt en je je kindje gelijk met het speelgoed op het strand kan zetten.

Scrunch emmer

4. Schaduwplek

Het is voor je baby niet goed als hij of zij heel veel in de zon zit. Ook al is het niet op het heetst van de dag. Een schaduwplek maken is een must! Je kunt een *parasol meenemen of een *tentje, en je hebt zelfs speciale partytenten voor op het strand. Eventueel kun je nog extra schaduw creëren door een beetje creatief te zijn met grote hydrofiele doeken.

5. Eten en drinken

Zorg ervoor dat je lekker veel water mee hebt, wat (biologisch) knijpfruit, stukjes gesneden fruit, broodjes en misschien nog een ander tussendoortje zoals rozijntjes of een rijstwafel. Deze bakjes zijn uitermate geschikt om dit soort snackjes in mee te nemen.

Laat je kindje ook lekker water drinken. Als je baby nog geen zes maanden is, heeft hij of zij trouwens genoeg aan borst- of flesvoeding.

Watermeloen mee naar het strand

6. Zwembandjes en/of zwemvestje

Als je baby al kan zitten, of misschien al kan lopen, is het leuk om te kijken hoe je baby reageert op het water. Helaas kan de zee verraderlijk zijn. Laat je kindje dus nooit alleen en zorg ervoor dat hij of zijn iets van *zwembandjes of een *zwemvestje aan heeft. Better be safe than sorry!

7. Droge kleding

Het is ook aan te raden wat droge kleding mee te nemen. Mocht je kindje nog nat zijn als jullie richting huis willen, dan is het fijn om even wat droogs aan te kunnen trekken.

8. Iets groots waar je baby op kan liggen

Als je iets van grote handdoeken, grote hydrofiele doeken en/of bijvoorbeeld een hoeslaken meeneemt, hoeft je baby in ieder geval niet perse in het zand te liggen of zitten. Op deze doeken kan lekker gelegen, gezeten en gekropen worden.

Een hoeslaken is helemaal handig om mee te nemen. Leg het hoeslaken op de kop op het zand en plaats in alle hoeken een tas om het op spanning te zetten. Zo heb je heel eenvoudig een soort box gemaakt.

Strand - baby

9. Hoedje

Uiteraard mag een hoedje niet ontbreken om mee te nemen naar het strand. De haardos van je baby is waarschijnlijk nog niet heel erg dik en de hoofdhuid is erg gevoelig om te verbranden. Laat je baby daarom een hoedje dragen.

Dit waren mijn tips voor een stranduitje met je baby. Ik hoop dat je er iets aan hebt. Mocht je me er iets over willen vragen, stuur gerust een berichtje.

 

*Dit artikel bevat affliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage over het aankoopbedrag ontvang. Ik ben je enorm dankbaar als je mij dit gunt.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwbrief zodat je altijd op de hoogte bent van nieuwe producten en acties.