Kleuren voor de babykamer

Wist je dat kleuren bepaalde effecten hebben op een lichaam? En zo ook op je baby? In dit artikel lees je meer over het kiezen van een kleur voor de babykamer.

Vanzelfsprekend kun je voor elke kleur die je maar wilt gaan, maar ik vind het erg leuk als je naar aanleiding van dit verhaal bewuster voor een bepaalde kleur kiest.

Hieronder vind je een aantal kleuren met het effect.

Kleuren voor de babykamer

Bruin

Bruin is een warme en stijlvolle kleur die een heel natuurlijke sfeer geeft aan de babykamer. Betrouwbaarheid staat in relatie met bruin. In een babykamer met bruin als basiskleur kun je heerlijk los gaan met witte decoratie, maar ook met rotan producten en andere bruine items. Het past allemaal prachtig bij elkaar.

Wit

Als je echt voor een neutrale en rustige babykamer wilt gaan, dan is wit zeker aan te raden. Wit staat voor onschuldig en teder. Perfect dus voor een babykamer waar je een kalme sfeer wilt creëren. Wit is wel supergeschikt om te combineren met rotan decoratie. Het bruin van het rotan is een prachtige combinatie met wit. Het zorgt echt voor een aangename sfeer in de babykamer.

Rotan decoratie

Wat voor kleur je ook kiest, rotan misstaat in bijna geen enkele babykamer. In mijn shop vind je de mooiste rotan producten om de babykamer mee aan te kleden. Verder vind je hier ook prachtige kussens en bijvoorbeeld baby mobielen in neutrale kleuren voor de babykamer.

rotan kledinghanger regenboog

Blauw

Je hebt natuurlijk lichtblauw en donkerblauw. Donkerblauw straalt macht en autoriteit uit. Het is ook de kleur van de nacht. Mogelijk dat dat bij jouw kindje angst kan aan wakkeren. Lichtblauw straalt openheid uit. Het tegenovergesteld eigenlijk dus van donkerblauw. Lichtblauw geeft de babykamer een rustige en relaxte sfeer.

Rood

Ikzelf zou niet zo snel kiezen voor de kleur rood in de babykamer. Deze kleur staat namelijk voor gevaar en agressie. Wil je toch wel graag iets doen met rood. Kies dan een aantal rode accessoires of verf of behang een klein stukje in de babykamer in deze kleur.

Oranje

Bij oranje krijgen veel mensen een fijn en positief gevoel. Dit wil je natuurlijk ook voor je baby. De kleur oranje is verder warm en geeft een gevoel van geborgenheid. Wel is mijn advies om het niet al te bont te maken met oranje in de babykamer.

Zoutsteen lamp

Wil je fijne en rustige verlichting aan de babykamer toevoegen, dan is een zoutsteen lamp de oplossing. Geniet van het warme licht en de zuiverende werking van zo’n fantastische lamp die door het natuurlijke materiaal in geen enkele babykamer misstaat.

Wil je hier meer over weten? Je leest alles in dit artikel.

Zoutsteen lamp

Roze

De kleur roze zorgt voor een vrolijk en geliefd gevoel in de babykamer. Wel zou ik dan kiezen voor een lichte roze en geen felle roze. Roze staat voor wegdromen en een sprookjeswereld. Een heerlijke sfeer dus voor een babykamer.

Groen

Wil je rust in de babykamer, dan is groen een hele fijne kleur om mee te werken. Het heeft namelijk een kalmerend effect op je baby. Het geeft een gevoel van veiligheid. Ga wel voor een lichte kleur groen.

Geel

Geel staat voor vrolijkheid en energie. Dat is natuurlijk echt iets voor kinderen. Geel staat ook voor nieuwsgierigheid. En dat is wel weer erg leuk omdat jouw kindje nog volop bezig is om de wereld te ontdekken. Het zorgt voor creativiteit en fantasie! Let alleen wel op. Het schijnt zo dat baby’s meer huilen in een gele kamer.

Zwart

Ga je voor Scandinavisch, dan ontkom je misschien niet helemaal aan zwart in de babykamer. Combineer zwart met warme aardetinten en ook hiervoor geldt, maak het niet al te gek, maar houd het subtiel.

Voor welke kleur ga jij?

Ik ben wel heel benieuwd welke kleur jij voornamelijk voor de babykamer hebt gekozen. Laat je het me weten?

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Rima Baby en maak kans op 10 euro shoptegoed!