Je baby en een spiegel

Kindje-met-spiegel-Rima-Baby-1

Wat een pret kan je kleintje hebben als hij of zij in de spiegel kijkt! En geef toe, als je baby pret heeft, dan ben jij toch ook blij?

Het is heel goed voor je kindje om zichzelf te ontdekken. Daarvoor is een spiegel uitermate geschikt. Door op jonge leeftijd vaak in de spiegel te kijken, ontwikkelt je kindje zelfvertrouwen en kan het zichzelf ontdekken.

Samen in de spiegel kijken

Wanneer je baby het hoofdje zelf omhoog kan houden, is samen in de spiegel kijken al heel leuk. Je kunt alles benoemen wat je ziet. De oogjes, het mondje, het neusje en ook die van jou. Wat zien jullie verder nog? Je kleintje gaat samen in de spiegel kijken steeds leuker vinden, omdat het steeds meer begrijpt.

Onze Javi heeft vaak een grote lach op zijn gezicht als we samen voor de spiegel knuffelen of gek doen. Ook vindt hij het heel leuk om zichzelf kusjes te geven en dat snap ik natuurlijk wel. In zijn speelhoekje hangt nu ook een spiegel op ooghoogte en het is zo schattig om te zien hoe hij naar zichzelf kijkt, kusjes geeft en kletst. Te lief!

Spiegel op ooghoogte

Mijn advies is, om naast een spiegel in de babykamer ook een spiegel op ooghoogte van je kindje te hangen als hij of zij eenmaal kruipt. De speelhoek is hier een goede plek voor. Het brengt je kindje veel plezier met ontdekken en jij als moeder hebt er ook plezier van om je kindje zo bezig te zien. Is je kindje iets ouder, hang de spiegel wat hoger. De spiegel wordt dan ook nog regelmatig gebruikt als je dreumes of peuter voor de spiegel gaat staan om naar zichzelf te kijken en te kletsen.

Nog even de voordelen op een rijtje…

  • Lol voor jou en je kindje
  • Goed voor het zelfvertrouwen van je kindje
  • Veel geklets van je kindje
  • Een spiegel staat mooi in de speelhoek of babykamer
Maanspiegel S - Rima Baby

Op zoek naar een spiegel voor de babykamer of speelhoek?

In mijn webshop vind je spiegels. Leuk om op te hangen in de babykamer of in de speelhoek van je kindje. Ik wens jou en je kindje veel kijk- en ontdekplezier!

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Rima Baby en maak kans op 10 euro shoptegoed!