Hoe laat ik mijn baby boeren? 4 tips

Hoe laat ik mijn baby boeren - Rima Baby

Na de voeding is het van belang dat je je baby laat boeren. Maar hoe laat je je baby eigenlijk boeren? In dit artikel vind je een aantal tips waarmee ik je hopelijk kan helpen om ervoor zorgen dat het boeren geen problemen meer geeft.

Waarom moet je baby boeren?

Het is voor de baby goed om een boertje te laten na de voeding. Tijdens het drinken komt er lucht mee het maagje in. Een baby snapt namelijk nog niet hoe hij kan ademen en drinken tegelijk. Voor je baby is het niet fijn als er lucht in de maag zit. Tevens zorgt de lucht ervoor dat je baby sneller vol zit. Als je baby stopt met drinken, maar hij heeft eigenlijk nog niet zoveel gedronken, dan kun je proberen om hem te laten boeren. Als het goed is, kan hij daarna weer rustig verder drinken.

Hoe laat je je baby boeren?

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om je baby te laten boeren. Mijn advies, kijk wat het beste werkt voor jou en je baby. Soms kan het ook wel even duren totdat er een boertje komt. Geduld is een schone zaak. Leg in ieder geval wel een hydrofiel neer om eventuele melk die eruit komt op te vangen.

Mijn tips om je baby te laten boeren

Op je schouder

Houd je baby rechtop, met zijn gezicht naar je toe, tegen je aan met zijn hoofdje over of tegen je schouder. Ondersteun je baby door je hand onder zijn billen te plaatsen. Vervolgens klop of wrijf je zachtjes op zijn rug, van boven naar beneden. Eventueel kun je ook nog proberen om zachtjes heen en weer te bewegen. Mogelijk komt het boertje dan ook omhoog.

Op je schoot

Zet je baby zijwaarts bij je op schoot. Hij zit nu met de zijkant tegen jou aan. Je laat je baby iets naar voren buigen en ondersteunt hem door je wijsvinger en duim onder het kinnetje te plaatsen. Zo ondersteun je automatisch de buik en borst van je kindje. Nu kun je ook weer zachtjes kloppen en/of wrijven over het ruggetje.

Even optillen

Pak je baby onder zijn oksels vast en til hem op. Zo laat je hem even ‘hangen’ in de lucht. Wieg je kind voorzichtig heen en weer. Mogelijk komt bij deze techniek het boertje wel omhoog.

Op je onderarm leggen

Leg je baby op je rechter onderarm met zijn gezicht van je af. Je kunt het hoofdje van je kind met je hand ondersteunen. Laat je kindje iets naar voren buigen en wrijf/klop zachtjes over zijn ruggetje.

Probeer deze tips eens uit om je baby te laten boeren. Je merkt snel genoeg of iets wel of niet voor jou en de baby werkt. Je ziet het direct als je baby het ongemakkelijk vindt. Kijk dan eens of een andere tip er wel voor zorgt dat je baby kan boeren.

Verder heb ik nog een paar algemene tips bij het boeren

  • Leg een swaddle over je schouder om melk dat terugkomt op te vangen.
  • Als je je baby voedt, leg hem dan een beetje schuin neer. Met zijn hoofd iets hoger dan het lijf.
  • Houd je kind rechtop na de voeding. Zo kan de voeding eerst een beetje zakken.
  • Doe rustig met je baby na de voeding. Als je wild doet, heb je kans dat de voeding sneller omhoog komt.
  • Als je kunstvoeding gebruikt, kun je het flesje beter niet schudden. Mix de voeding liever al roerend, zo komen er namelijk minder luchtbellen.
Boeren hydrofiele doek - Rima Baby

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.