Mijn top 3 van boekentips over bevallen en de eerste tijd als moeder – fijn om te lezen als je zwanger bent.

Tijdens mijn zwangerschap heb ik heel wat boeken gelezen. Sommige boeken zelfs wel meerdere keren. Hier vind je mijn top 3 van boeken, in willekeurige volgorde, over zwangerschap, bevallen en de eerste tijd als moeder die ik iedereen die mama wordt aanraad om te lezen.

Mijn top 3:

  1. Buskruit met muisjes | Alles wat je (niet) wilt weten over het krijgen van een baby – Marieke Wigmans-Bremers & Nina Veeneman- Dietz
  2. Positief over bevallen – Milli Hill
  3. Vrije geboorte – Anna Myrte Korteweg
Boeken zwanger

Buskruit met muisjes | Alles wat je (niet) wilt weten over het krijgen van een baby – Marieke Wigmans-Bremers, Nina Veeneman-Dietz & Noor Schutte-Kerckhoff

Dit is een heerlijk geschreven boek met eerlijke feitjes over zwanger zijn, bevallen en de eerste tijd als je kindje net geboren is. Ook wordt er aandacht besteed aan de partner (Jan) die wordt toegesproken in de blauwe kaders in het boek. Ikzelf heb hier in ieder geval heel wat tips uit gehaald. Soms kijk ik nog wel eens in het register van het boek als ik met iets zit en er graag een nuchter en eerlijk antwoord op wil hebben. Bijvoorbeeld over voeding, slapen, kwaaltjes, verzorging en op reis gaan met je baby.
Bestel het boek hier

Buskruit met muisjes

Positief over bevallen – Milli Hill

Wauw! Wat is dit toch een fijn boek. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk nooit bang ben geweest om te bevallen. Ik voelde mij erg goed tijdens mijn zwangerschap en had er alle vertrouwen in dat die bevalling ook wel goed zou komen. Dit boek heb ik wel meerdere malen gelezen tijdens mijn zwangerschap. Het is een enorm positief boek vol met weetjes over je zwangerschap, de geboorte van je baby en de kraamtijd. Wat kan er tijdens de bevalling gebeuren, en welke rechten heb je allemaal? In dit boek vind je ook pictogrammen die je kunt gebruiken in je geboorteplan. Ik maakte mijn geboorteplan dan ook met tekst en deze pictogrammen die direct duidelijkheid geven voor degenen die jou begeleiden tijdens de bevalling.

Ik werd me door het lezen van dit boek wel bewust van het feit dat er vaak uit protocol wordt gehandeld tijdens een bevalling, maar wordt er ook naar de situatie gekeken? Wat is er op het gevoel afgaande het beste tijdens de bevalling voor het kindje en de moeder? Dit was dan ook een van mijn eerste zinnen in mijn bevalplan. Dat ik graag wilde dat er werd gekeken naar de situatie en of het dan nog steeds nodig was om volgens protocol te handelen? En hier is tijdens mijn bevalling zeker gehoor aan gegeven. Hier ben ik de verloskundige op de dag van vandaag nog steeds heel erg dankbaar voor.

In een van de laatste hoofdstukken vind je heel veel informatie over allerlei onderwerpen die van toepassing kunnen zijn. Overtijd, zwangerschapsdiabetes, een te grote baby, een stuitligging, enzovoorts.

Het boek eindigt met de zin dat hoe de bevalling ook gaat lopen, het uiteindelijk goedkomt, en dat is een mooie gedachte en natuurlijk helemaal waar.
Bestel het boek hier

Positief over bevallen

Vrije geboorte – Anna Myrte Korteweg

Ook dit boek heb ik niet maar een keer gelezen. In dit boek wordt nog maar eens benadrukt dat het heel belangrijk is om voor jezelf op te komen tijdens je zwangerschap. Maar ook tijdens je bevalling. Dat het jouw kindje is waar het om draait en dat jouw lichaam is waar het kindje in groeit en dat jij daar de regie over hebt. Dat je mag luisteren naar jezelf en je wensen en dat je die ook kenbaar mag maken. Daarnaast lees je in dit boek ook over goede voeding, vitamines, bevalhoudingen, het omgaan met pijn en de rol van de partner hierbij.

Ik vond het een heel fijn en verhelderend boek en heb veel gehad aan de informatie en tips.
Bestel het boek hier of hier

Boek Vrije geboorte

Nieuwsbrief

Wil je kans maken op 10 euro shoptegoed?
Meld je hier dan aan voor de nieuwsbrief van Rima Baby.