Bevallen tijdens volle maan

Bevallen bij volle maan - Rima Baby

Het schijnt dat er tijdens volle maan meer kindjes geboren worden. Maar is dat wel echt zo? Ik zocht het voor je uit.

De aantrekkingskracht van de maan

Veel verloskundigen en kraamhulpen geloven dat er tijdens volle maan meer kinderen worden geboren dan gemiddeld. Daar is een verklaring voor. De aantrekkingskracht van de maan zou invloed hebben op ons lichaam, net als op zeeën en oceanen.

Logisch dat er meer vrouwen tijdens volle maan bevallen

En omdat wij mensen grotendeels uit water bestaan, klinkt het logisch dat er mogelijk meer vrouwen bevallen tijdens volle maan. En toch is het kletspraat. Het effect van de maan op het water op aarde lijkt enorm, maar dat is het zeker niet. En al helemaal niet bij waterlichamen die ingesloten zijn.

De stand van de maan heeft er niets mee te maken

Het water in ons lichaam komt helemaal niet in beweging onder invloed van de maan. De stand van de maan heeft dus eigenlijk niets met het aantal bevallingen te maken.

Waar komt het idee van meer bevallingen tijdens volle maan dan vandaan?

Volle maan duurt één dag en op deze dag worden er net zoveel kinderen geboren als op andere dagen. Maar als wij naar de maan kijken denken we dat het ook volle maan is. Het is maar een klein verschil, maar de maan is dan dus niet helemaal rond en dus niet vol.

Maar ja, als een verloskundige in die nacht een blik werpt naar de maan, lijkt deze dus vol en zal ze hoogstwaarschijnlijk tegen de nieuwe ouders zeggen dat het volle maan was tijdens de geboorte van de baby.

Uitgerekend met volle maan

Weet jij of je uitgerekend bent op een datum met volle maan? Onderaan deze pagina vind je alle volle maan datums op een rijtje.

Hoe leuk is het trouwens als je interesse hebt in de maanstanden en je bent ook nog eens uitgerekend op een speciale dag wat betreft de maan om dit thema te gebruiken voor de babykamer?

In mijn webshop heb ik een aantal producten die allemaal binnen dit thema passen. Zoals spiegels, bijtspeelgoed, mobieltjes, hydrofiele doeken, een rotan maan en bijvoorbeeld een rotan kledinghangertje met een maantje.

Inspiratiepagina over decoreren met maantjes in de babykamer

Ook heb ik een inspiratiepagina gemaakt over maantjes op de babykamer. Je vindt deze pagina hier.

Bekijk hier een aantal maan items

Volle maan data 2022

Ga jij bevallen tijdens volle maan?

  • 12 augustus 2022
  • 10 september 2022
  • 9 oktober 2022
  • 8 november 2022
  • 8 december 2022

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Rima Baby en maak kans op 10 euro shoptegoed!