Bevallen tijdens volle maan

Bevallen bij volle maan - Rima Baby

Het schijnt dat er tijdens volle maan meer kindjes geboren worden. Maar is dat wel echt zo? Ik zocht het voor je uit.

De aantrekkingskracht van de maan

Veel verloskundigen en kraamhulpen geloven dat er tijdens volle maan meer kinderen worden geboren dan gemiddeld. Daar is een verklaring voor. De aantrekkingskracht van de maan zou invloed hebben op ons lichaam, net als op zeeën en oceanen.

Logisch dat er meer vrouwen tijdens volle maan bevallen

En omdat wij mensen grotendeels uit water bestaan, klinkt het logisch dat er mogelijk meer vrouwen bevallen tijdens volle maan. En toch is het kletspraat. Het effect van de maan op het water op aarde lijkt enorm, maar dat is het zeker niet. En al helemaal niet bij waterlichamen die ingesloten zijn.

De stand van de maan heeft er niets mee te maken

Het water in ons lichaam komt helemaal niet in beweging onder invloed van de maan. De stand van de maan heeft dus eigenlijk niets met het aantal bevallingen te maken.

Waar komt het idee van meer bevallingen tijdens volle maan dan vandaan?

Volle maan duurt één dag en op deze dag worden er net zoveel kinderen geboren als op andere dagen. Maar als wij naar de maan kijken denken we dat het ook volle maan is. Het is maar een klein verschil, maar de maan is dan dus niet helemaal rond en dus niet vol.

Maar ja, als een verloskundige in die nacht een blik werpt naar de maan, lijkt deze dus vol en zal ze hoogstwaarschijnlijk tegen de nieuwbakken ouders zeggen dat het volle maan was tijdens de geboorte van de baby.

Is jouw kindje geboren tijdens volle maan? Of begin je daar na het lezen van dit blog aan te twijfelen?

Inspiratiepagina over decoreren met maantjes in de babykamer

Ik heb een inspiratiepagina gemaakt over maantjes op de babykamer. Je vindt deze pagina hier.

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Rima Baby.